Saturday, October 29, 2011

Tips Menepis Cinta Remaja


  • Tegas dengan prinsip diri.
  • Meletakkan misi yang jelas dalam hidup.
  • Bersahabat dengan rakan sejantina yang soleh.
  • Mengekang hawa nafsu.
  • Mendekati majlis ilmu.
  • Menyibukkan diri dengan hobi & minat yang berfaedah.
  • Akrab dengan Allah dalam ibadah & kehidupan.

-Pemilik Cintaku Setelah Allah & Rasul-
(Fatimah Syarha Mohd Noordin)

Tuesday, October 25, 2011

Birthday yang ke-20

hu3..... da lepas 2 hari da b'day cek... ha3... da tua da kn... da masuk 20 taun da.... semakin meningkat nya umur kta, maka semakin hampirlah kita dgn mati... hu3.... sedih mmg la sedih, tp happy pn ade jgk sbb rse dihargai... pape pn thanx 4 the first wish my mom...he3.... thanx sgt utk Miela, Kak Fik, DielaMelyn & Zatie  sbb sudi celebrate bday ain, thanx 2 Nik 2....
perhatian kepada sume: lps nie jgn la dok wt la lawak tiga suku mcm 2 da ea, cian kat cek.... pape pn... thanx sgt2, rse terharu giler sbb ade org sudi celebrate bday ain slain dri family....hu3... agk2 nie taun last ke ea yg dapat celebrate dgn korg sume...??? hu3.... lpas nie msti rndu kt korg sume kn.... rse ngantok la plak da tgh2 mlm nie kn.... pape pn semoga maseh ada masa utk kita sume bersama & semoga ukhuwah ini terjalin buat selama nya... x mo gduh2 ea.... :-)

kek sponsor ^_*

Sunday, October 9, 2011

saat yang mencemaskan....



hari yang membosan kn, dok kt blik shri x kluar gi mne2 pn, hri nie jogging pn x gi, sgt boring, mknan pn kwn yg tlg bli td, smlam pn x gi mne2, last kluar pg semalam, 2 pn gi jogging je, lpas 2 t'perap dlm blik da mcm ikan pekasam da maen perap2 kn...he3..... pape pn ari nie bkn nk crita psal ikan pekasam, tp nk crita pasal peristiwa mlm nie, agk2 dlm pukul 9 la.. hu3.... mula2 mcm nie, td kwn ku ajk gi mkn kt 'Tesco Stargate' gi naek kreta la kn, sbb da mlm bhaye klu jln kaki, lpas mkn jln2 jp cuci2 mata, lpas 2 t'grak la hati nk blek(t'grak ati la sgt, padahal assignment x siap lg)... mse nk balik tu aku pn nk test power, oleh krana lesen da lme t'perap kt dlm purse aku, aku pn drive kreta kwn aku, mse OTW nk blek 2 hmpir2 je nk excident, mse 2 mngucap pnjang aku, hu3... rse mcm tkut plak nk pgang stereng lpas nie, 'fobia' kowt.... hu3... mcm mne nk parent aku nk bli kn kreta klu drive pn mcm org x de lesen lg... adoyai...sob3.... hu3....
Doa kn la aku mhir drive dgn sgera, ssah kowt x de transpot, x kn slame nye nk harap kreta org kowt, mcm nyusah kn je kn..... x pe la nk smbg wt assignment la...  :-(

Tuesday, October 4, 2011

Setelah Ku Dipaling


Hampir aku hanyut kerana rindu
Pada harta yang pasti reput
Dan lenyap di sini
Hampir aku lupa pada yang Kekal
Kejahilan menyelubungi jiwaku

Sekelipnya mata hilang semua
Yang hanya ku pandang
Yang hanya milikmu

Yang hanya ku idam
Di dalam pandanganMu
Bersama mereka terdahulu

Sungguh aku cari cahaya itu
Untuk menyuluh kelam ini
Setelah ku dipaling
Sungguh aku hina menagih secebis
KeampunanMu setelah aku malu

Sekelipnya mata hilang semua
Yang hanya ku pandang
Yang hanya milikmu
Yang hanya ku pinta
Harapan keampunan
Hati ini telah ku lukai

Sebaiknya manusia Kau ciptakan
Hinanya angkara diri sendiri
Sedegup jantung terleka
Dibuai arus dunia
Selangkah kau menghampiri kehancuran

Sungguh aku cari
Cahaya itu
Untuk menyuluh
Setelah ku dipaling

Masih Adakah Esok bagi Ku....?????



01/10/11
Melihat 3 orang kanak2 dalam lingkungan usia 1-3 tahun, 
yang menghidap penyakit yang sama seperti ku, 
begitu terseksa dipandangan mata, 
kanak2 sekecil itu harus menghadapi penyakit yang boleh diklasifikasikan sebagai penyakit kritikal,
masih terngiang-ngiang di telinga tangisan mereka,
masih bermain-main di pandangan mata penderitaan mereka....
Masih Adakah Esok Bagi Mereka...?????

02/10/11
Pada tarikh ini, aku rasa kn, nadiku seperti berhenti berdenyut.
jantungku seakan berhenti berdegup,
aku sudah tidak mampu untuk berdiri tegak,
nafas ku mula tersekat-sekat, terlayar difikiran, 
adakah hari ini hari terakhir aku dibenarkan menghirup udara Allah..???
adakah hari ini hari terakhir aku diizinkan menatap wajah-wajah yang ku sayang..???
Masih adakah Esok Bagi ku...????