Wednesday, November 23, 2011

Ciri2 Bakal Abang Ipar...

Assalamualaikum wbt...

Ape khabar smua..??? Harap sihat2 sokmo..... Tgk tjuk entri nie mcm gempak semacam kan, he3... Memang agak gempak la jugak kan, he3... Al story nye cenggini.... Tadi dok sembang2 dengan Lutfi (adik yg last),  umur die bru 8 taun,die nie banyak songeh & kuat kritik orang, ade je bende yang die nak kutuk kakak2 & abang die, budak nie memang agak sengal sikit, tapi die nie sangat sayang kat kitorang & kitorang pun sayang giler kat die, he3... Setiap kali Birthday kitorang die mesti akan paw mama untuk beli hadiah kat kitorang, bagus kan si kecik nie..he3... Tp dalam entri nie aku bukan nak cerita pasal budak kecik nie, aku nak story pasal p'bualan kitorang yang baru je b'lalu tadi, dalam sejam macam 2 la, p'bualan nye b'bunyi macam nie....
Lutfi yg byk songeh...

Aien : Lutfi nak abang  ipar x..??
Lutfi : eleh.. tau la kakak nak kawen..
Aien : nak kawen la jugak esok, tapi x de calon lagi...ha3...(ayt sengal)
Lutfi : ye ke.....???
Aien : betol la.. cepat la... Lutfi nak abang ipar yang macam mane..???
Lutfi : hmmm..... Lutfi nak yang,

  1. Baek (sbb die bley wt geng)
  2. Tak kedekut (boleh belanja die selalu, & x kedekut gadget dengan die, sebab budak nie die kalau x mengadap laptop, enset or iPad dalam sehari die memang akan tido x lena)hak3....
  3. handsome...(agak sengal syarat nie, handsome bukan sebarang handsome, handsome die nie muka macam pelakon korea kowt, high taste betol la budak nie)...  
      lepas 2 tibe2 mama Aien mnyampuk,...

Mama : Mama x pandang semua 2, mama nak yang b'iman je... nape..??? da de calon ke..??? (bedebush!!!!! nah amek ko setepek... nak tanye sangat...hak3....)
Aien : Mane de.. x de lagi, tu yang tanye budak kecik nie...he3... cepat Lutfi.... lagi2...(tibe2 excited jap..)he3...
Lutfi : Ok.. Nak yang beriman....(ok, ni point mama yang die amek balek...)he3...
Aien : Lagi...
Lutfi : Nak yang pandai jage hati Isteri...
Aien : erk...(t'kedu jap, nie keluar dari mulut die sendiri, x de pengaruh sape2 ea, Aien & mama macam tak caye kowt...)he3...

Actully ade lagi, tapi x boleh di papar kan di sinie... he3.... The moral of the story is, sape2 pun selagi die bergelar family or orang yang terdekat dengan kite, tetap nak yang t'baek untuk kite, walaupun mula2 dengar Lutfi punye ciri2 abang ipar macam banyak bagi advantage kat die jugak, tapi yang last2 tu baru la Aien rase, walau pun die nie kecik lg, tapi die tetap nak yang t'baek untuk kite, sebab die sayang kite...he3.... alahai untung nye sape dapat suami macam adik aku nie, he3..... 
Miela!!! ko nak buat adik aku nie adik ipar ko x....??? Die dengan syasya aku tengok macam lebih kurang je...hak3....

2 comments:

ILaMiLaSyaMiLaH said...

ko nak k ade kaitan ngan aku? aku on je..hehe

Aien Zainal said...

aku on je... hak3...