Monday, November 21, 2011

Yang Dicari Telahpun Ditemui....



Assalamualaikum wbt, and Goog morning semua, pagi ni Aien nak share pasal 1 buku nie, actually da lame Aien cari buku nie, kalau tak silap dari bulan december taun lepas lagi, tapi akhir bulan october baru nie baru la jumpe, dekat stahun jugak la nak mencari kan, ceyh ayt macam buat misi pencarian bakal suami la pulak, pape pun thanx to mama sebab mama Aien la penaja utama buku nie untuk Aien, sayang mama..he3.... bajet jadi anak solehah jap....

Sebenarnye Aien just nak share pasal buku nie, memang best sangat bkuu nie, die menceritakan macam mane seorang anak muda yang sebaya2 dengan kita nie, mampu menjadi seoramg Raja yang baek & mampu menawan Kota Konstantinopel dalam usia yang muda, dan kota 2 da cuba ditawan selama ratusan tahun tau, tapi tak de sape pun yang berjaya... Rase sangat kagum dengan Sultan Muhammad Al-Fateh nie...

Mule2 Aien ingat die start pikul tanggungjawab sebagai Sultan mase umur die 19tahun, tapi rupa2 nye, die start pikul tanggungjawab Sultan mse umur die 16tahun, mase 2 die jadi pemangku sultan, sebab ayah die pergi bercuti dalam tempoh masa yang agak lame jugak la, macam2 pihak musuh buat untuk perdaya die, tapi die tak terpedaya pun, memang 'tabek' sangat la kat Sultan Muhammad Al-Fateh nie....

Bila baca buku nie, and compare dengan remaja sekarang kan, memang jauh beza sangat, kita umur 19, 20, 21, still maen2 lagi, tak de pape pun yang kita buat untuk bangga kan parent kita, dan orang di sekeliling kita, tapi Sultan Muhammad Al-Fateh nie, pada usia 21 tahun  die da dapat tawan sebuah Kota yang Raja2 sebelum nie tak dapat tawan, sungguh hebat kan die nie...he3... Da2.. tak boleh nak share banyak2, kalau sume Aien cerita kat sini, nanti tak de orang nak beli pulak buku nie....

Sebnr nye kan,  Aien boleh je pinjam buku nie kat kawan Aien, tapi kan bila dengar serba sedikit pasal Sultan Muhammad Al-Fateh nie, terus rasa tertarik nak beli... Buku  kalau story dalam tu adalah story yg hebat, tak best pulak rasa nye kalau just pinjam je kan, tu yang buat mengada kat mama 2, mama pun tolong la cari jugak, he3.... Tapi nie rahsia tau, jangan bagi tau mama Aien....he3....

2 comments:

Nabiel said...

wahhh~
mcm menarik jek buku nie?pnjm boleh?hehehe

p/s:jum tlg komen dan like entry nie GADGET IMPIAN SAYA

Aien Zainal said...

mmg sgt menarik... x rugi klu ble....:-)