Monday, April 16, 2012

First Trial.....^_^

Assalamualaikum w.b.t

First Trial..??? Ape yang 'First Trial'nye..???? He3... Hari ni merupakan kali pertama Aien mencuba sesuatu yang baru, sesuatu yang baru tu semestinya la benda yang Aien tak berapa suka nak buat sebelum nie, benda yang Aien tak berapa nak suka tu ialah buat bisnes (business) yang tak berapa nk formal, maksud tak berapa nak formal nie macam perniagaan yang tak de kedai, tak de orang yang jage dan sebagainya. Sebelum nie Aien pernah bisnes secara formal sekali je, tu pun jual air je masa 'Karnival Keusahawanan Siswa' yang dianjurkan oleh student Muamalat, wlaupun untung tak banyak, tapi rase enjoy sangat bila Air yang kita jual orang beli dan minum....^_^ 

Mama selalu galakkan anak-anak nye buat bisnes wlaupun bisnes kecik macam jual 'jajan' ataupun orang kampung Aien panggil 'junkfood', dalam adik-beradik Aien yang minat nak bisnes pun sorang je, beliau adalah My Sis who we call Angah, cik adik nie memang sangat suka bisnes, and My Mom sangat support kalau die nak bisnes.

So, today Aien and Miela try nak bisnes secara tak formal, untuk permulaan kitorang buat Spaghetti, tak banyak pun kitorang buat, dalam 10 bungkus je. Dan Alhambulillah 9 bungkus habis, tinggal sebungkus je lagi, walaupun tak banyak untung, tapi rase puas bila tengok orang makan ape yang kita masak. Mungkin sebab kitorang bisnes nie saje suka2 dan nak tambah sikit duit poket je kot....

Spaghetti TradiNara (tradisional + cabonara)

Apa2 pun just want to say, I wanna be like My Mom, Independent and Successful woman, wife, and Mother. Mama u are My idol after Rasulullah s.a.w. Thanx Mama... ^_^


No comments: