Tuesday, January 1, 2013

Tahun Baru Semuanya Baru...

In The Name Of Allah...

Assalamualaikun & selamat tahun baru sweetheart... Secara tak rasminya umur kita meningkat naik lagi satu tangga, maka makin meningkatnya usia bermakna semakin dekatnya kita dengan kematian... Entry hari nie bukan entry penutup, tapi ia merupakan permulaan lembaran baru bagi seorang 'AIEN'.. Cewwah... Kemaen lagi ayat dia... Ha3... =.="

Macam tahun-tahun yang sebelumnya la kan.. Setiap kali tahun baru menjelma, mesti semua pakat dok 'berazam'... Macam-macam 'azam', "Azam aku tahun ni aku nak berubah", "Start hari nie aku da tak nak kacau orang",  "Azam aku tahun ialah nak menyempurnakan segala azam yang pernah aku buat sejak 28 tahun lalu tapi satu pun belum tertunai", and bla bla bla... Banyak lagi la 'azam' yang konon nya harus ditunaikan... Tapi sampai je ke tengah tahun, mana pergi segala 'azam' tu semua..?? Ke laut semuanya... Betul tak... Ha3... Sebenar nya bukan nak bebel pasal 'azam' sangat pun, tapi lebih kepada peringatan untuk diri sendiri jugak la kan.... 


Kalau perasan la kan, sejak-sejak habis sekolah, dah tak berapa rasa sangat tahun baru tu, tak tau la orang lain macam mana.. Tapi aku seriously tak rasa apa istimewanya tahun baru.. Kadang-kadang sampaikan jadi gini ---> "Eh, hari nie da 31 Dec ea... Tak perasan pun"... Kan3... Ha3... Kalau masa sekolah dulu, kita cukup perasan tahun baru, sebab setiap kali masuk tahun baru, mesti pergi sekolah semuanya baru, Bag sekolah, Kasut sekolah, Baju sekolah, etc... Tapi bila dah habis sekolah tahun baru tak berapa nak rasa sangat, sebab apa?? Sebab masa tahun baru semua orang tengah sibuk dengan kelas la, exam la, assignment la etc... 

Tapi pada aku Tahun Baru 2013 ni sedikit berbeda... Sebab, insya-Allah jika di panjangkan usia & di izinkan Allah pada 1/1/2013 aku akan mendaftar untuk sambung study... Ha3... Macam kanak-kanak baru nak masuk sekolah la kan... Nie baru nama nya betul-betul tahun baru, and semua nya baru... Rasa macam tak sabar-sabar je nak masuk belajar... Macam perasaan first day sekolah gitu... Ha3... Saja ja buat excited.. Padahal takda apa-apa pun... Bhahahahaha

Akhir kalam dari saya 'Majulah Sukan Untuk Negara'... Eh silap2... Selamat Tahun Baru 2013... Semoga Tahun ini lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya... Dan moga hari ini lebih baik dari semalam dan begitu juga untuk hari-hari yang OnTheWay(Dibaca: mendatang)... Adios~ 

Wasalam... ^_^