Saturday, March 23, 2013

Kahwin Boleh Selesai Masalah????

In The Name of Allah

Assalamualaikum & Salam sejahtera Sweetheart... Lama tak meng'update' belog nie... Dah agak bersawang la kan... Sebenarnya, terlalu banyak benda yang nak di kongsikan... Tapi kekangan masa tak mengizin kan untuk selalu update... So sad... T.T

Hurm... Persoalan yang bermain diminda setiap orang bila diorang menghadapi masalah ialah jalan penyelesaian, Cuba mencari jalan terbaik untuk menyelesaikan masalah tersebut.. Pelbagai cara yang bermain di fikiran masing2, dan bagi sesetengah pihak berkahwin adalah jalan terbaik untuk menyelesaikan beberapa masalah...

Ain pun dulu kalau berdepan dengan masalah2 tertentu, Ain pernah jugak kepikiran untuk kahwin... Pernah suatu ketika dulu Ain cakap, "Sape2 je yang masuk meminang Ain akan terima, kecuali dia" Settle masalah... Tapi tu pemikiran zaman dulu... Sekarang nie dah tak dah... Mungkin kerana meningkatnya usia, maka cara pemikiran pun mungkin berbeda... ^^,



Tapi bila fikir-fikirkan balik, macam lawak je pernah fikir macam tu... Sebenarnya, bukan semua masalah boleh selesai dengan perkahwinan... Kalau berkahwin dalam keadaan tak bersedia sepenuhnya mental & fizikal, Dan kurang ilmu kang nanti masalah lain pulak yang timbul...

Nak kahwih sebab nak elak beberapa masalah tu memang boleh.. Tapi pastikan Diri dah bersedia dari segala segi... Kena ada ilmu... Bukan pakai maen redah kahwin je... ^^,

Perkahwinan adalah FITRAH manusia... Tapi jangan sampai ianya menjadi FITNAH... =)